Bah! Reisvertraging

vertraging
Vanochtend stond op teletekst dat de start van de schoolvakanties in Noord Nederland nog niet echt tot extra drukte heeft geleid. Maar als het straks vakantie is in heel Nederland en in de rest van Europa, dan zou het zo maar eens kunnen zijn dat je vertraging oploopt tijdens je vakantie. Bijvoorbeeld omdat je vliegtuig vertraging heeft.

Als je vliegtuig later vertrekt dan gepland, dan kan het zijn dat je recht hebt op vergoeding of verzorging. Het hangt af van hoe lang de vertraging is en hoe lang de afstand is die je moet vliegen. De Europese verordening bevat regels hiervoor. Het maakt, als je vliegt vanaf een luchthaven in de Europese Unie, daarbij niet uit met elke luchtvaartmaatschappij je vliegt. Als je vliegt vanuit een land buiten de Europese Unie naar een land binnen de Unie met een Europese luchtvaartmaatschappij dan gelden dezelfde regels.

Ook al lees je op de borden van het vliegveld dat je vlucht vertraging heeft, meld je wel altijd op tijd bij de incheckbalie.

Als je meer wilt weten over de precieze regels, dan kun je hiervoor terecht op de site van ConsuWijzer, door op de volgende link te klikken: http://www.consuwijzer.nl/vakantie-vrije-tijd/vliegreizen/rechten-bij-vertraagde-vlucht

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Comments are closed.